WebParrot Blog

Mire figyelj vállalkozásod weboldalán

A látogatók egy adott céllal keresik fel a weboldaladat. Valami probléma megoldására keresik a választ. Tegyük fel a vállalkozásod elektronikai készülékek szervizelésével foglalkozik, akkor a látogató valószínűleg azért tévedt a Te weboldaladra, mert valamilyen elektronikai eszköze elromlott. Tehát egyértelművé kell tennünk neki, hogy miért éppen Téged válasszon. Ebben pedig az oldaladon található információk segíthetnek a legtöbbet.

Webhelyednek könnyen navigálhatónak kell lennie, és világos útvonalaknak kell lenniük az ügyfelek számára, hogy elérjék a keresett információkat. Nem árt, ha az oldalon található CTA, (call-to-action) amolyan "cselekvésre ösztönzés". Ezekkel írányíthatod a látogatók figyelmét és segítheted őket, hogy eljussanak oda ahol a lényeges információk vannak.

call-to-action

Ha terméket vagy szolgáltatást kínálsz, akkor ennek könnyen láthatónak és elérhetőnek kell lennie. A weboldalad szerkezetétől függően érdemes lehet olyan kategóriákat vagy szakaszokat felállítani, amelyek megkönnyítik az emberek számára, hogy megtalálják, amire szükségük van, ahelyett, hogy a webhely minden oldalán át kellene keresniük, hogy megtalálják azt.

Ha nem adsz meg minden szükséges információt, akkor nagy valószínűséggel elmennek anélkül, hogy üzletet kötnének. Ez könnyen elkerülhető, ha úgy gondolkodsz, mint a célközönség és előre kitalálod, hogy vajon milyen kérdéseik lehetnek. Ha megvannak a válaszok akkor ezeket az információkat használd fel az oldaladhoz, ezzel is segíted a látogatókat.

A fenti tartalmi részek mellet a webhely tervezése során jobb, ha figyelembe veszed a következő dolgokat is:

  • Legyen mobilbarát. Becslések szerint az összes keresés 60%-a valamilyen mobileszközön történik. Ha az oldalad nem rendelkezik reszponzív dizájnnal, potenciális új ügyfeleket veszíthetsz el. A mobilbarát oldalak a Google keresési eredményei között is magasabb helyezést érnek el.

  • Legyen könnyen navigálható - A webhely látogatóinak 2-3 kattintáson belül meg kell találniuk, amire szükségük van. A menü szerkezetének egyszerűnek kell lennie, világos és tömör címkékkel.

  • Letisztult design - Ne zsúfold tele az oldalad olyan szöveggel, grafikával vagy videóval, amely nem növeli a látogatói élményt.

  • Gyorsaság. A webhely betöltési sebessége óriási hatással van az általános felhasználói élményre. A legtöbb ember nem vár tovább 3 másodpercnél az oldal betöltésére.

Tervezzük meg együtt weboldalát! Kérjen ajánlatot még ma!

Ajánlatkérés